Mozi dizájn

1990-1995

A rendszerváltást követően a budapesti mozik és a mozi reklámok is átalakultak. Megváltozott a filmpaletta, a környezet, a dizájn, és az alkalmazott
promóciós eszközök is.
1989. őszén Pink Floyd A Fal című filmjének a bemutatójával megnyílt Budapest első ART MOZIJA, a MŰVÉSZ. A megnyitóval egybekötött premier environmentjét már a STÁB alapítói alkották.
A filmes díszleteket, dekorációkat és environmenteket alkotó grafikus és dekoratőr stáb Romvári János művészeti vezető irányításával 1990. májusától STÁB-STUDIO–nak nevezte magát.
A premierekre külön beltéri és portáldíszleteket, egy-egy filmhez hangulatízelítő dekorációkat készítettünk. A Művész Moziban mind a mai napig látható munkáink jó része, több díszlet dísz lett.
A „mozidesign” nemcsak a budapesti art mozi hálózatban, de a kereskedelmi mozik előterében, homlokzatán vagy nézőterén is szívesen alkalmazott promóciós látványelemmé vált.
A mozilátogatási szokások és a gazdasági helyzet változásával a „mozidizájnra” egyre kevesebb volt az igény. Ma már csak a Művész mozi az, aki őrzi ezeket a design elemeket, számunkra már emlékeket. Az információs rendszer betűkészletének a készítése még mindig összekötő kapocs a mozival.

3s_1k
Mozi dizájn 1990-1995 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva